Optiuni
Inregistrare Autentificare

Sunteti aici: Acasa » Evenimente » Manifestari » Moderator
Vineri, 19 Apr 2024
Moderator

Moderator

Termografia - Metoda revolutionara in sport

Joi, 28 Ianuarie 2016 15:32 Publicat in Manifestari

Termografia este o metodă revoluționară în sport . Acesta prezintă diverse avantaje printr-o examinare fără contact, nedureroasă, fără radiații, total inofensivă, ceea ce determină scanarea sportivului în timp real. Sensibilitatea sporită permite imaginii termice să identifice suprafețele de activitate metabolică mai mare sau mai mică. Acest lucru este util atât în evaluarea metabolismului organismului ca un întreg, în studiul de repaus al ratei metabolice și consumul de energie, precum și segmente, cum ar fi articulațiile și mușchii. În vederea evaluării, atletul este așezat pur și simplu în fața echipamentului care surprinde imaginile, care sunt apoi interpretate de un specialist în termologie.

Această interpretare se poate face din punctul de vedere al mișcării de către kineto-terapeut, prin identificarea suprasarcinii și abaterilor posturale, sau dintr-un punct de vedere medical pentru identificarea rănilor și a îmbolnăvirilor.

Sportivii pot fi monitorizați individual sau în grupuri. În timpul acestei monitorizări, se realizează grafice, ce vor indica tendința de supraîncărcare în anumite părți ale corpului. Aceste suprasarcini sunt prima dovadă a vătămării, i.e., înainte de a deveni simptomatic. Și, pe baza acestor informații, personalul medical poate lua măsuri de prevenire și poate crea un ghid pentru ca atletul să se antreneze corect și astfel să evite vătămarea.

Acest lucru este foarte important pentru jucătorii de fotbal, care au un volum mare de jocuri și trebuie să rămână activi pe durata unui sezon, și ei nu pot fi lăsați pe dinafară.

Din punct de vedere medical, interpretarea poate acoperi un domeniu și mai interesant. De exemplu , în diagnosticarea și documentația pentru durerea complexă cum sunt fracturile de stres și pubalgia, dar și în alte situații clinice unde,  fără examinări suplimentare, problema nu poate fi clarificată.  De asemenea, și atunci când testele anatomice, de tipul X-ray , utlrasunete și RMN sunt normale. De asemenea, este interesant faptul că termografia permite numeroase înregistrări, în condiții de siguranță deplină, permițând de exemplu, evaluarea recuperării atletului în urma unei răniri. Termografia este aplicată în prezent la mai multe echipe de fotbal din Brazilia și din străinătate, precum și în medicina sportivă.

 

 

Sursa: http://ibtm.com.br/en/2015/09/3277/

ThermoMed International 2014

Vineri, 06 Septembrie 2013 11:50 Publicat in Manifestari

Conferinta anului 2014 in domeniul Termologiei Medicale  - ThermoMed International 2014. Experti din intreaga lume vor sustine prezentari si cursuri cu ocazia a celei de-a 60a aniversari a Societatii Germane de Termografie -Deutsche Gesellschaft für Thermographie und Regulationsmedizin DGTR
Langen , Frankfurt, 26-28 Septembrie 2014
ThermoMed International 2014 este o conferinta cu o durata de 3 zile in cadrul careia cursurile vor fi sustinute in Limba Engleza. Acestea vor acoperi marea parte a aplicatiilor termografiei in medicina umana si veterinara.  

Istoria si viitorul se intalnesc aici
Germania are un lung istoric al termologiei medicale, a imaginilor infrarosii si a masuratorilor termice, mai jos amintim cateva dintre cele mai importante descoperiri si evenimente:
- Descoperirea radiatiilor infrarosii (Friedrich Wilhelm Herschel din Hanovra; Londra 1800)
- Caracterizarea fizicii infrarosii (Kirchhoff, corpul negru 1860; Hertz, EM, 1987; Planck, mecanica cuantica ,1900)
- Descoperirea cristatelor lichide (Lehmann, Reinitzer 1877/78)
- Introducerea masurarii temperaturii in spitale (Wunderlich 1868)
- Prima imagine in infrarosu a unui subiect uman (Marius Czerny, Frankfurt 1929)
- Primul patent in termografie medicala (Schwamm si Reeh 1953)
- Prima societate de termografie medicala (DGTR, 1954)
- Prima utilizare a testului de stres la frig (Elsen, 1964)
- Termografie reglatorie - protocol German (Rost, 1977)
- Fabricarea placilor termice LC (Bayer Leverkusen Roehm Darmstadt)
- Camerele cu infrarosii produse de Carl Zeiss /Jenoptik
- Primul patent european cu privire la IRI dinamic (Infrared Regulation Imaging)
- Primul CE European pentru termografie activa cu infrarosii (MammoVision 2007)
- Prima utilizare a imaginilor infrarosii in supravegherea vaccinarilor (Paul Ehrlich Institute 2010).

Fondata in 1954, Societatea Germana de Termografie este cea mai veche si stabila asociatie medicala din domeniul termografiei si a imagisticii cu infrarosii. Pe parcursul a 60 de ani intalnirile anuale s-au transformat treptat din unele nationale in adevarate intalniri internationale.
Institutul Paul-Ehrlich-Institute este o agentie a Ministerului Sanatatii Germania, Regiunea Rhine-Main-Neckar - centrul economic al Germaniei.
Societatea DGTR spera ca in 2014 sa gazduiasca peste 100 de participanti de la nivel mondial. Pentru a creste beneficiile participantilor la cea dea 60a aniversare a DGTR societatea a colaborat cu alte societati medicale in organizarea evenimentului – termo-terapie, hipertermie, iradiere infrarosii, termologie veterinara, utilizare a oxigenului si a ozonului etc.  Astfel, in acelasi timp, va avea loc si o conferinta-satelit pe tema cancerului in cadrul careia vor fi adresate problemele standardelor, protocoalelor, indicatiilor. Alaturi de acestea se va desfasura si o expozitie cu echipamente de ultima generatie.


Comitet stiintific international
Prof Dr C Aurich, DVM, Austria
Prof Dr R Berz, MD, Paraguai
Dr A C Bjoernebye, MD, Norvegia
Dr C Buettner, MD, Germania
Dr Bruce Dooley, MD, USA
Dr S Fischer, MD, Germania
Prof Dr M A Freitas, MD, Brazilia
Dr Phil Getson, MD, USA
Dr M Godfrey, MD, Noua Zeelanda
Dr N Hembry, MD, UK
PD Dr A Hoffmann, DVM, Germania
Prof Dr G Hoffmann, MD, Germania
Prof Dr K Kroeger, MD, Germania
PD Dr C Kuegler, MD, Germania
Prof Dr M R Lentz, MD, USA
Dr G Machado, PhD, Brazilia
Dr M Notter, MD, Elvetia
Dr H Sauer, MD, Germania
Dr H Saupe, MD, Germania
Prof Dr C Schulte-Uebbing, MD, Germania
Prof Dr C Spadavecchia, DVM, Elvetia
Dr J Vagedes, MD, Germania
Prof Dr H Wehner, MD, Germania
Comitet
Prof Dr R Berz, MD
PD Dr A Hoffmann, DVM
Dr G Machado, PhD
Dr H Sauer, MD

Lucrari
Toti expertii din domeniul termologiei medicale sunt invitati sa trimita rezumatul lucrarilor lor pentru  ThermoMed International 2014 atat pentru prezentari orale cat si pentru prezentare de poster stiintific. O carte ce va cuprinde toate rezumatele conferintei si prezentarile selectate. Un website al conferintei va fi disponibil online incepand cu Septembrie 2013  (www.thermomed.org). Va rugam trimiteti toate rezumatele catre ambele adrese Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Taxe de participare
Participanti                                                  
• Inregistrare pana in 28 Februarie 2014- 250 €                     
• Inregistrare pana in 30 Iunie, 2014- 350 €                       
• Inregistrare la deschiderea evenimentului 450 €                                              
Insotitori
• Inregistrare pana in 28 Februarie 2014 -100 €
• Inregistrare pana in 30 Iunie, 2014 150 €
• Inregistrare la deschiderea evenimentului 200 €
Prezentatori si studenti
• Inregistrare pana in 28 Februarie 2014 - 150 €                         
• Inregistrare pana in 30 Iunie, 2014- 250 €
• Inregistrare la deschiderea evenimentului - 300 €
Membri ai DGTR
• Discount taxe -  50 €


Taxa include mancarea si bautura de pe durata conferintei si un tur de vizitare a monumentelor pe timp de noapte (in limbile Germana si Engleza) la Frankfurt pe 27 Septembrie si o cina intr-un restaurant traditional Frankfurt-Sachsenhausen. Inclus este si un stick USB cu toate rezumatele conferintei si cu prezentarile selectate. Cazarea nu este inclusa, participantii urmand a se caza la unul dintre hotelurile ce ofera preturi speciale pentru aceasta conferinta.

Locatia conferintei si program
ThermoMed International 2014 va avea loc la Institutul Paul Ehrlich, Paul-Ehrlich-Str. 51-59, D-63225 Langen in apropiere de Frankfurt. Informatii cu privire la institut si la accesul catre acesta sunt disponibile la www.pei.de
Conferinta incepe Vineri, 26 Septembrie, la ora 15:00 si se incheie Duminica, 28 Septembrie, la ora 13.
Pentru mai multe detalii cu privire la cazare si la vizitarea zonei consultati urmatoarele link-uri:
www.frankfurt-tourismus.de
www.langen.de
www.darmstadt-marketing.de
www.heidelberg-marketing.de
www.wiesbaden.de/tourismus
www.mainz.de/tourist
www.welterbe-mittelrheintal.de
www.fraport.de
www.steigenberger.com/de/Frankfurt_Langen
www.achat-hotels.com

Conferinta ThermoSense

Marţi, 06 August 2013 11:49 Publicat in Manifestari

5 - 9 Mai 2014 | Baltimore Convention Center |  Baltimore, Maryland, SUA

Misiunea ThermoSense
Conferintele ThermoSense promoveaza schimbul de informatii la nivel global in ceea ce priveste utilizarea si aplicarea tehnologiei imagisticii cu infrarosii.  Aceasta include termografia, imagistica infrarosii, imagistica IR si instrumentele de masurare. ThermoSense cuprinde prezentarea de lucrari, workshop-uri si cursuri. In ultimii 36 de ani aceste activitati au inclus subiecte din toate domeniile de utilizare posibile.

Propunerea lucrarilor e deschisa tuturor. Inainte de a depune propunerea unei lucrari (rezumatul) consultati indicatiilor SPIE pentru autori si prezentatori.

Sunt acceptate atat lucrari din dimeniul industrial cat si din cel medical. Sectiunea medicala e dedicata temelor screening-ului cancerului mamar si utilizarii veterinare si umane.

In cazul in care depuneti rezumatul mai multor lucrari comitetul isi rezerva dreptul de a va permite o singura presentare orala, trecand celelalte materiale in sesiunea de prezentare stiintifica de poster. Pe durata simpozionului autorii trebuie sa se prezinte langa posterul realizat si sa interactioneze cu audienta.

Autorii si rezumatele vor fi prezentati pe site-ul http://www.thermosense.org. Puteti solicita excluderea din aceasta lista.

Daca sunteti interesat sa participati sau daca aveti mai multe intrebari contactati
Herbert Kaplan Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Andres Rozlosnik Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Prezidare de
Fred P. Colbert, Colbert Infrared Services (SUA) si Sheng-Jen (Tony) Hsieh, Texas Universitatea A&M (SUA).

Moderatori: Herbert Kaplan, Honeyhill Technical Company; Andres E. Rozlosnik, SI Termografía Infrarroja

Comitet
Andrea Acosta, Colbert Infrared Services (SUA);
Nicolas P. Avdelidis, National Technical Univ. Atena (Grecia);
Jeff R. Brown, Colegiul Hope (SUA);
Douglas Burleigh, La Jolla Cove Consulting (SUA);
K. Elliott Cramer, NASA Langley Research Ctr. (SUA);
Ralph B. Dinwiddie, Oak Ridge National Lab. (SUA);
Ernesto Gallo, Transequipos S.A. (Columbia);
Herbert Kaplan, Honeyhill Technical Co. (SUA);
Timo T. Kauppinen, VTT Technical Research Ctr. (Finlanda);
Dennis H. LeMieux, Siemens Power Generation, Inc. (SUA);
Monica Lopez Saenz, IRCAM GmbH (Germania);
Xavier P. V. Maldague, Univ. Laval (Canada);
Gary L. Orlove, FLIR Systems, Inc. (SUA);
G. Raymond Peacock, Temperatures.com, Inc. (SUA);
Piotr Pregowski, Pregowski Infrared Services (Polonia);
Ralph A. Rotolante, Vicon Infrared (SUA);
Andrés E. Rozlosnik, SI Termografía Infrarroja (Argentina);
Morteza Safai, The Boeing Co. (SUA);
Takahide Sakagami, Kobe Univ. (Japonia);
Steven M. Shepard, Thermal Wave Imaging, Inc. (SUA);
Sami Siikanen, VTT Technical Research Ctr. (Finlanda);
Greg Stockton, Stockton Infrared Thermographic Services (SUA);
Vladimir P. Vavilov, Tomsk Polytechnic Univ. (Rusia);
Xiong Yu, Case Western Reserve Univ.;
Joseph N. Zalameda, NASA Langley Research Ctr. (SUA).

Membri emeriti:
Sven-Åke Ljingberg, Univ. Gäyle (Suedia); John R. Snell, Snell Inrared (SUA); Robert Madding, FLIR Systems (SUA).

Pagina 1 din 10

Ultimele comentarii

SONDAJ

Doriti sa apara mai multe articole despre