Optiuni
Inregistrare Autentificare

Sunteti aici: Acasa » Metoda » Studii de caz » Administrator
Vineri, 26 Apr 2024
Administrator

Administrator

Rachel is based near Berlin and is the Web Editor for Corporate 2. She is the founder of Corporate 2 and enjoys all things internet.

Pagina Web: http://gavick.com

Infrared thermography, a support tool for orthopedic diagnosis

Results show that, when using a high resolution thermographic camera following an appropriate protocol, the infrared thermography is a suitable support tool to provide practitioners with additional data to correctly identify the presence or absence of an injury. These results have been recently published in the Journal of Medical Imaging and Health Informatics.

This research has also assessed the influence of the use of ice and anti-inflammatory drugs taking into account some of the cases excluded of the general study in order to conduct a specific analysis of the effects of anti-inflammatory remedies.
These values are distributed according to the injured region of interest, the type of injury, the diagnosis and the progress of the injury and they show that skin temperature has a good specificity for the detection of temperature asymmetries in areas injured, and therefore this method can be considered as a reference to make decisions on the existence of an orthopedic injury.

The research developed by researchers of TermoINEF group at UPM was carried out with patients of the Emergency Unit of Clínica CEMTRO. Results show significant differences of skin temperatures among regions of interest injured and uninjured, for both average temperature values and maximum values.

Today, there are sufficient methods for reliable diagnosis of orthopedic injuries: X-rays and scanners for bone injuries, ultrasound scans for muscle injuries and MRIs for meniscus and ligament injuries. However, thermography allows a reliable, faster and low-cost detection of these injuries based on the measurement of skin temperature at different body parts. By using an infrared camera, we obtain an image in which every color represents a different temperature. Thus, considering that skin temperatures of contralateral regions are symmetrically distributed in a healthy person, a thermal asymmetry in different areas can help detect or even prevent some type of injury.

A research group of Thermography Unit from the Faculty of Sciences for Physical Activity and Sport (INEF) at Universidad Politécnica de Madrid (UPM) in collaboration with Clínica CEMTRO has carried out a study to establish the capacity of infrared thermography (IRT) to discriminate injuries and to evaluate its applicability in emergency trauma scenarios. Results show that this technology is a great support tool to correctly identify the presence o absence of injuries in a particular body part.
Researchers at UPM confirm the usefulness of infrared thermography (IRT) for detection and early diagnosis of orthopedic injuries.


Sursa: https://www.medicalnewstoday.com/releases/303244.php

Evolutia unui pacient cu spondiloza cervicala, Dr. Petre Muresan

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 00:37 Publicat in Spondiloza

Evolutia in timp a unui caz de spondiloza cervicala

Va prezint cazul unui pacient de sex masculin in varsta de 34 de ani care se prezinta in centrul nostru medical in septembrie 2009 cu urmatoarele acuze : durere localizata la nivelul regiunii cervicale cu iradiere spre zona umerilor, bilateral, dureri de cap mai ales in zona occipitala , frecvente stari de oboseala si de moleseala, senzatia de scadere a capacitatii de concentrare si a memoriei , precum si amorteli la nivelul mainilor.

In scop diagnostic se face o scanare termografica generala si se obtin mai multe imagini termografice. Aceste imagini sunt niste harti colorate in care multitudinea de informatii culese de termograf este transpusa in culori pentru a fi mai usor de interpretat. Pentru regiunea cervicala se obtine urmatoarea imagine termografica:


Analizand aceasta imagine cu ajutorul sistemului computerizat al termografului, se ajunge la urmatoarele concluzii: avem o imagine cu focare hipertermice difuze localizate de-a lungul intregii coloane cervicale, cu extindere spre partile laterale ale gatului si spre regiunea umerilor. De asemenea, imaginea hipertermica se deplaseaza chiar si spre regiunea coloanei dorsale.
Din analiza acestei imagini hipertermice rezulta ca suntem in fata unei spondiloze cervicale aflata in stadiul 3 radicular iritativ, cu fenomene de iritare a plexului brahial bilateral si cu hipoxie cerebrala.
Aceasta inseamna ca din cauza modificarilor de natura degenerativa de la nivelul coloanei cervicale, nu se oxigeneaza suficient de bine creierul. Din aceasta cauza pot sa apara dureri de cap, ameteli, stari de oboseala si moleseala si chiar scaderea auzului si a vazului, scaderea capacitatii de concentrare si de memorare, precum si sunete in urechi.
Dupa cum se stie spondiloza cervicala este o boala in care se produc fenomene degenerative localizate la nivelul discurilor intervertebrale precum si al vertebrelor si al structurilor paravertebrale.

Pacientului nostru i se recomanda un tratament de recuperare medicala specializat ce se poate efecta in centrul nostru medical, bazat in exclusivitate pe metode naturiste. In cadrul fiecarei sedinte de tratament de recuperare se pregateste mai intai zona cervicala cu un masaj reflex, un masaj medical si apoi se aplica o tehnica numita mezoterapie ce foloseste produse naturiste, homeopate.
Pacientul nostru este foarte cooperant si face zilnic toate sedintele de tratament recomandate precum si sedintele de intretinere in ritmul de una pe saptamana.
Inca de la primele sedinte de tratament simptomele se reduc tot mai mult si starea pacientului nostru se imbunatateste mereu. La terminarea tratamentului declara ca se simte foarte bine si ca intreaga lui stare s-a schimbat in bine.
La final recomandam pacientului nostru regimul de viata pe care sa-l urmeze in continuare, i se spune cum sa se menajeze, cum sa faca miscare, i se dau recomandari legate de alimentatie si i se recomanda sa vina la control dupa o perioada de 6 luni.
Deoarece pacientul nostru s-a simtit foarte bine, nu vine la control la data recomandata, ci abia in martie 2011 cand, la scanarea de control, se obtine urmatoarea imagine termografica:

Din analiza computerizata a imaginii termografice reiese ca starea coloanei este foarte buna. Ca element de interpretare va spun ca in termografie culoarea verde reprezinta normalul.
Datele oferite de imaginea termografica sunt confirmate si de spusele pacientului nostru care declara ca se simte bine in continuare.

 

Dr. Petre Muresan

Sursa: http://www.spondiloze.info

Dr. Serbu Gheorghe Ovidiu

Vineri, 18 Noiembrie 2011 21:42 Publicat in Centre medicale

Editor asociat extern al Pan American Journal of Medical Thermology
Membru al" American Academy of Thermology"
Board Qualified Clinical Thermographer
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
557015 Arpasu de Jos, Jud. Sibiu
NB comuna Arpasu de jos se afla pe DN 1 Sibiu-Brasov
TEL: 0269 52 01 77
MOBIL: 0720 469 770

Pagina 2 din 7

Studii de Caz Recent Publicate

Infrared Imaging of the Diabetic Foot

Infrared Imaging of the Diabetic Foot

Dr. Gheorghe Serbu, MDRomanian Society of Thermogr...

Detalii

The Infrared Thermography at Clinic Practice Dr. Gheorghe O. SERBU, MD, BCCT Romanian Society of Thermography

The Infrared Thermography at Clinic Practice Dr. Gheorghe O. SERBU, MD, BCCT Romanian Society of Thermography

General practitioners from many European coun...

Detalii

Evolutia unui pacient cu spondiloza cervicala, Dr. Petre Muresan

Evolutia unui pacient cu spondiloza cervicala, Dr. Petre Muresan

Evolutia in timp a unui caz de spondiloza cervical...

Detalii